Menu
Achtergrondinformatie / Lingerie

Wat is lingerie?

Lingerie kan een heleboel dingen zijn – noodzakelijk, sexy, delicaat, sterk, mooi – maar wat het zeker niet is, is de som van haar misvattingen. Het is een categorie of term van onderkleding of binnenkleding voor dames, inclusief nachtkleding, body shapewear en lichtgewicht gewaden.

Lingerie wordt meestal gemaakt van pure, zachte, gladde, lichtgewicht, rekbare of decoratieve stoffen, zoals zijde, satijn, lycra, chiffon en kant. Die stoffen kunnen ook worden gemaakt van natuurlijke vezels zoals zijde en katoen of andere synthetische vezels zoals polyester en nylon.

Het woord “lingerie” dat rechtstreeks uit de Franse taal is overgenomen, betekent onderkleding. Het werd uitsluitend wereldwijd gebruikt voor lichtere items van de vrouwelijke onderkleding. Informeel gebruik suggereert visueel aantrekkelijke of zelfs erotische kleding.

Er zijn veel verschillende soorten lingerie, zoals bralettes, strings, g-strings, slipjes, gordels, tanga, bustiers, bodysuits, hemdjes, slipdresses, knuffels, korsetten, chemises, negliges, babydolls, nachthemden, petticoats, hot & sexy kousen, jarretellegordels en bodystockings.

In de eerste helft van de 20e eeuw droegen vrouwen om hygiënische redenen lingerie, om bescheidenheid en zeker, om hun uiterlijke vorm in die korsetten, gordels en ander ondergoed in die tijd te veranderen. Lees hier meer over de geschiedenis van lingerie.

In de 21e eeuw leggen veel lingerie ontwerpers meer de nadruk op mooie rijk uitziende stoffen, prachtige borduursels en veel helderdere kleuren om ze sexyer, aantrekkelijker en sensueler te maken.Hoewel die lingerie alleen bedoeld was voor basic ondergoed voor dames, ontwerpen sommige fabrikanten van fabricage ze tegenwoordig ook voor mannen.

Lingerie versus ondergoed

De definitie van ondergoed versus lingerie is een veelbesproken onderwerp. Zelfs binnen de industrie zelf lijkt niemand het echt eens te kunnen worden over het exacte verschil tussen de twee, afgezien van het feit dat alleen het woord lingerie strikt op vrouwen kleding wordt toegepast. Wat is de mening van LingerieAcademy.nl? Dat is het antwoord op de vraag ‘wat is het verschil tussen ondergoed en lingerie?’ is “geen, of in ieder geval heel weinig”. Ook de Van Dale definieert Lingerie als:

ondergoed, m.n. vrouwenonderkleding (de; v; meervoud: lingeries, lingerieën) 

Lingerie is eigenlijk essentieel voor iedere vrouw en het is de basis voor iedere outfit. Elke ochtend is lingerie het eerste dat je aantrekt. Het is daarom belangrijk dat jouw lingeriesetje comfortabel aanvoelt. Het is een feit dat iedereen zich zelfverzekerder en sexier voelt wanneer ze lingerie dragen die bij hen past. Ook wil je het natuurlijk dragen tijdens verschillende gelegenheden. 

Naar je werk wil je waarschijnlijk functionele lingerie aan, dat comfortabel zit. Als je partner gaat verrassen? Dan zorgt sexy lingerie ervoor dat jij het beste van jezelf kunt laten zien. Ook als je naar een feestje gaat, geeft het dragen van luxe lingerie natuurlijk een fijn gevoel. Maar hoe weet je nu welke lingeriesetje  het beste bij jouw lichaam past? 

Dat is een kwestie van uitproberen en ondervinden met behulp van een aantal handige tips. Denk bij het uitzoeken van de juiste lingerie aan je bovenkleding. Draag je kleding waarbij je beha vaak zichtbaar is? Dan is het van belang dat je items uitzoekt die passen bij je kleding en extra decoratief zijn. Wanneer je juist bedekkende kleding draagt, is het idee van sexy underwear die je eronder draagt ook erg verleidelijk.  En vraag ook eens de mening van een ander.