Menu
BH / Lingerie / Soorten

Zit er een houdbaarheidsdatum aan jouw favoriete beha?

Iedereen heeft wel een beha waar je absoluut geen afscheid van kan nemen. Het liefste draag je deze beha elke dag, omdat hij zo comfortabel zit. Weet dat veel meer vrouwen zich hier in herkennen. Maar belangrijk is dat je ook weet wanneer het tijd is om afscheid te nemen van jouw ondersteunende vriendin. 

Vijf Beha’s?

Om hier antwoord op te krijgen moet je jezelf enkele vragen stellen. Heb je vijf verschillende beha’s die je met elkaar afwisselt, dan kun je wel een jaar van jouw favoriete setjes genieten. Is je collectie wat kleiner, bijvoorbeeld twee beha’s dan is de houdbaarheidsdatum al wat minder, ongeveer zes maanden. En voor diegene die het liefste elke dag zijn lievelings- beha aantrekt, dan mag je al na een maand afscheid nemen van jouw precieus. De reden is omdat je zo de elastiek van de band overbelast. Laat je beha daarom altijd één dag rusten. Een andere tip is om je beha te laten schrikken met ijskoud water dat zal ook helpen om je beha langer in shape te blijven houden. 

Voor een lange levensduur van je beha’s adviseren we je daarom om zoveel mogelijk af te wisselen. Hiervoor hanteren we een minimum van 5 verschillende beha’s. De verschillende beha’s kunnen variëren van basic, strapless en enkele speciaal om te schitteren.  

Hoe je ook kunt zien of je afscheid moet nemen is aan de bandjes. Gaan je beha bandjes hangen, dan is het toch echt tijd voor een bezoekje aan een lingeriewinkel. Voor advies bij het aankopen van een nieuwe baan verwijzen we je graag door naar ons volgende artikel…. 

‘Waarom is het  belangrijk om je beha op tijd te vervangen?

Een beha heeft verschillende functies en dat is ook de reden voor de verschillende variaties. In een lingeriewinkel zul je tal verschillende beha’s vinden in verschillende maten, vormen, kleuren en materiaal.
Van sexy kant tot luchtig katoen. Maar waar is het allemaal mee begonnen? Waarom zijn we als vrouw een beha gaan dragen?

Lees hier de geschiedenis van de beha.

Een beha bied ondersteuning aan je prachtige boezem. Je beha zit misschien wel onder je t-shirt, maar je kleding komt veel beter uit met de juiste beha en houd de dames op de juiste plek. Wist je dat een vrouwenlichaam gemiddeld wel vijf keer veranderd. Van puberteit naar volwassenheid, van zwangerschap tot overgang. Je boezem verandert in die verschillende periodes in je leven. Bij ouderdom bijvoorbeeld verminderd de stevigheid van je lichaam doordat de huid slapper wordt. Hiermee kunnen de borsten hun volume verliezen. Ook als je lichaamsvet verminderd gaat dit vaak gepaard met kleiner wordenden borsten. De één heeft meer last van borstverandering dan de ander, maar belangrijk is om hier goed op in te spelen. 

De verschillende situaties vragen om de juiste aanpassingen. Veel vrouwen spelen niet goed in op de verschillende situaties en ondersteunen hun boezem daardoor niet correct. Het verkeerd dragen van een beha kan verschillende vervelende consequenties hebben zoals: 

  • Huidirritatie
  • Schouder en rugklachten
  • Scheurtjes ontstaan in het borstweefsel
  • Bij te veel druk kan de bloedtoevoer naar het borstweefsel vernauwen
  • Een te grote beha kan ervoor zorgen dat je borsten sneller gaan hangen en kan daardoor ongemak in de pezen en schouder veroorzaken.
  • Een beugel die niet goed past kan wrijving op je lichaam veroorzaken

Weet dat we allemaal bewegen en wanneer we bewegen, onze borsten vrolijk mee bewegen. Niet alleen bij sporten, maar ook bij kleine activiteiten als simel weg lopen.  Je borsten bouncen de hele dag met je mee. Van groot tot klein, het dragen van een beha zorgt dat de dames op de juiste plek blijven zitten. Naast dat het je lichaam mooi naar voren laat komen, heeft het dus ook een beschermende factor. 

Vind je het lastig om een goede beha te vinden? Vraag dan advies aan lingerie-expert. Samen kun je jouw nieuwe favoriete en ondersteunende vriendin vinden. 

No Comments

    Leave a Reply